Afvallen en sporten

Sporten en afvallen. Twee woorden die eigenlijk altijd met elkaar verbonden zijn. Mensen die een dieet doen, wordt vaak ook geadviseerd meer te gaan sporten en te bewegen. Vind je het leuk om samen te sporten? Ga dan bijvoorbeeld eens kijken voor een geschikte teamsport die bij jou past. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen te sporten. Ga bijvoorbeeld fitnessen!

Waarom is sporten zo belangrijk?

Om te begrijpen waarom sporten zo belangrijk is tijdens een dieet, moet je eerst weten hoe ons lichaam de calorieën die mensen binnenkrijgen, verwerkt. Het is bekend dat ons lichaam ongeveer 2/3 van de calorieën gebruikt om te ademen, het hart te laten kloppen en de organen en hersenen te laten functioneren. Een klein deel wordt gebruikt voor de gehele spijsvertering en het laatste deel, dus nog ongeveer 10% om te bewegen, de spieren te laten functioneren en alle fysieke inspanningen te regelen. Hoe actiever je bent, des te meer calorieën heeft het lichaam nodig om alle fysieke inspanningen te kunnen uitvoeren.

Vet verliezen door te bewegen

Wanneer twee mensen evenveel voeding binnenkrijgen, terwijl de één meer beweegt dan de ander, mag het van zelf spreken dat de gene die ook nog eens veel beweegt (sporten), sneller vet verliest. Daarbij komt dat een tijdelijk dieet vaak een jojo- effect veroorzaakt. Bij mensen die naast een dieet ook nog eens gaan sporten, vermindert deze kans op een jojo- effect.

Is afvallen duur?

Er zijn talloze mogelijkheden te vinden om af te vallen op een goedkope manier. Heb je last van overgewicht en wil je weer snel slank door het leven gaan? Wil je het niet te duur maken? Lees dan alles over snel afvallen op goedkoopsnelafvallen.nl en reken definitief af met je overgewicht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*