Afvallen met groene smoothies

De hype van dit moment: smoothies! En dan vooral de groene smoothies. Gezond en lekker! Je kunt een smoothie als ontbijt, als lunch en zelfs als diner nemen. Afhankelijk van wat je in de smoothie doet, zijn ze erg gezond.

Groene smoothies: de oplossing!

Veel diëtisten en voedingscoaches zijn het erover eens. Een groene smoothies is de oplossing om gezonder te leven en af te vallen. Wanneer je dagelijks één of meerdere groene smoothies drinkt, ga je je fitter voelen, meer energie krijgen. Ook is het goed voor je huid. Het vermindert bijvoorbeeld acné. Daarnaast vermindert het allergische reacties.

Hoe maak je groene smoothies?

De basis voor iedere groene smoothie zijn de bladgroenten die je kan toevoegen. Van alle groenten zijn groene bladgroenten een van de gezondste. Groene bladgroenten bevatten vezels, vitamines, eiwitten, mineralen en anti- oxidanten. Groene bladgroenten bevatten daarnaast stoffen die je lichaam kunnen zuiveren en die verzuring tegengaan. Veel mensen die starten met het drinken van groene smoothies merken binnen twee weken al verschil. Ze gaan zich vitaler en energieker voelen.

Het maken van een groene smoothies is eigenlijk heel simpel. Iedereen kan het. De basis wordt gevormd door groene bladgroenten. Denk bijvoorbeeld aan verse boerenkool of bladspinazie. Verder kun je er alle soorten fruit in doen. Kies uit wat je zelf lekker vindt. Bijvoorbeeld sinaasappel, appel, banaan, kiwi, perzik, mango enzovoort. Verder moet je er wat vocht bij doen om de smoothie drinkbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld gewoon water zijn, maar je kunt een groene smoothie ook prima met sojamelk of gewone melk bereiden. Het leuke is dat je dit geheel zelf kan bepalen.

Ontbijten met verse groenten

Het voordeel van fruit is dat de zoete smaak vaak overheerst in de smoothie. Dit betekent dat je de spinazie of boerenkool eigenlijk helemaal niet proeft. Het zit er wel in, maar je merkt er niks van! Je kunt daardoor prima ontbijten met verse groenten! Probeer het zelf maar eens!

One thought on “Afvallen met groene smoothies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*