De symptomen van een nierbekkenontsteking

Bent u vaak ziek? Heeft u regelmatig last van rillingen en hoge koorts? Heeft u pijn in de rug of zij? Misschien heeft u wel last van een nierbekkenontsteking. Weinig mensen denken bij deze symptomen dat ze misschien weleens te maken kunnen hebben met een nierbekkenontsteking. Toch komt het veel vaker voor dan u misschien wel denkt! Lees hier alles over de symptomen van een nierbekkenontsteking.

Een nierbekkenontsteking, wat is dat eigenlijk?

Wanneer u last hebt van een nierbekkenontsteking is, zoals de term al doet vermoeden, het nierbekken ontstoken. Dit nierbekken is trechtervormig en fungeert als verbinding tussen het nierweefsel en de urineleider. De urine die in de nieren wordt gemaakt, stroomt via het nierbekken naar de urineleider. Vanuit de urineleider stroomt het dan uiteindelijk door naa de blaas. Wanneer het nierbekken ontstoken is, betekent dit dat de wand is ontstoken. Dit kan in één of beide nieren voorkomen en kan veel pijn veroorzaken.

Nierbekkenontsteking symptomen

Een nierbekkenontsteking is erg vervelend. Soms is het lastig om na te gaan of het inderdaad om een nierbekkenontsteking gaat. De symptomen zijn niet altijd heel specifiek en lang niet iedereen ervaart dezelfde symptomen. De meest voorkomende nierbekkenontsteking symptomen zal ik in het kort uitleggen.

Allereerst hebben de meeste mensen met een nierbekkenontsteking vrijwel meteen last van hoge koorts. Alleen bij oudere mensen kan deze klacht soms ontbreken. Daarnaast heb je ook vaak last van andere ziekteverschijnselen die je ook bij een gewoon griepje vaak hebt. Te denken valt aan: koude rillingen, misselijkheid, duizeligheid of buikpijn. Wanneer er sprake is van buikpijn is het belangrijk te weten waar de pijn precies zit. Is het meer pijn in de zij of zelfs de rug? Dan zou er sprake kunnen zijn van een nierbekkenontsteking. Daarnaast zijn onder andere pijn bij het plassen, pijn in de onderbuik, of het vaak kleine beetjes moeten plassen ook veelvoorkomende nierbekkenontsteking symptomen.

Hoe kun je een nierbekkenontsteking oplossen?

Bij bovenstaande nierbekkenontsteking symptomen is het belangrijk veel rust te houden. Het lichaam heeft een hoop energie nodig om de ontsteking te remmen en rust is daarom het beste medicijn. Ook veel drinken is belangrijk om de nierfunctie goed op gang te houden. Drink regelmatig een klein beetje water. Dat is beter dan wanneer je ineens grote hoeveelheden water naar binnen werkt. Blijven de klachten aanhouden en wordt de ontsteking niet minder. Ga dan direct naar de huisarts en vraag om een antibiotica kuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*