Een snel afvallen dieet

Je bent te zwaar en wilt snel afvallen. Een van de manieren om snel af te vallen is het volgen van een crashdieet. Er zijn echter ook nog andere vormen van diëten waarmee je snel kunt afvallen.

Populaire vorm van een snel afvallen dieet

Een snel afvallen dieet is een dieet waarmee je snel gewicht verliest. Een van de meest populaire dieetvormen op dit moment is het eiwitdieet. Zoals de naam al verklapt ga je bij een dergelijke dieetvorm meer eiwitten eten.

Koolhydraten als oorzaak van overgewicht

Koolhydraten zoals suikers worden gezien als belangrijke oorzaak van het huidige probleem van overgewicht. Onze huidige voeding bevat veelal teveel suikers waardoor we te dik worden. Je raakt namelijk niet verzadigd door de suikers maar ze leveren wel veel kilocalorieën. Hierdoor is het risico erg groot dat jij de dagelijkse hoeveelheid kilocalorieën die je lichaam verbruikt overschrijdt. Zit je structureel boven de hoeveelheid kilocalorieën dan neemt je lichaamsgewicht toe.

Het voordeel van eiwitten is dat ze een lange verzadigende werking hebben en ook nog eens dienen als spierbeschermer. Dit betekent dat wanneer je gaat afvallen dit niet ten koste gaat van je spiermassa maar als eerste je vetreserves worden aangesproken.

Bekende eiwitdiëten

Een overzicht van de beste snel afvallen (eiwit)diëten en aanverwante producten vind je op de website snelafvallenadvies.nl.  Eiwitdiëten zijn vaak beschikbaar in de vorm van dieetshakes. Dit zijn zogenaamde maaltijdvervangers. Je vervangt het ontbijt, de lunch en/of het avondeten door een shake die een standaard hoeveelheid kilocalorieën bevat. Voorbeelden van bekende eiwitshakes zijn de dieet pro shakes. Een compleet eiwitdieet dat momenteel veel gebruikt wordt is het Vitadis dieet. Dit dieet bestaat niet alleen uit eiwitshakes maar is op een totale life style verandering gericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*