Gezond eten: wat kan ik wel en niet eten?

Gezond eten begint bij de juiste keuze voor voedingsmiddelen. Wat kun je nu precies wel en niet eten om gezond te blijven? Wel of geen suiker? Wel of geen alcohol? Lees het in dit artikel!

Gezond eten

Eieren

Iedereen kent de films van Rocky die een paar rauwe eieren eet. Dat is weliswaar wat overdreven maar het toont aan dat eieren goed zijn voor de spieren. Eieren passen in vrijwel ieder dieet. Eieren kun je gebruiken in verscheidene maaltijden maar ze kunnen ook prima als tussendoortje worden gegeten. Een ei bevat eiwit met een hoge biologische waarde. Alleen eiwitshakes hebben een hogere waarde. Er zitten ook veel vitamines en mineralen in de eidooier.

Alcoholische dranken

Ontwijk alcoholische drankjes als je wilt afvallen en gezond wilt eten. Afvallen en alcoholische drankjes kan niet tegelijk. Ten eerste hebben alcoholische dranken veel calorieën. Deze calorieën heb je niet nodig. De lege calorieën uit alcoholische drankjes zijn overbodig en ongezond Een gram alcohol is zeven calorieën. Dit is bijna het dubbele van een gram eiwitten of koolhydraten. Hiernaast is alcohol niet goed voor het menselijk systeem. Dan hebben we het nog niet eens over de katers gehad die ervoor zorgen dat er meerdere dagen een lui gevoel is en er niet gesport wordt.

Gezond eten: noten

Je kunt noten eten als snack bij de televisie maar ook gewoon overdag Als je altijd en overal een zakje noten bij je hebt heb je altijd een smaakvol tussendoortje. Noten als walnoten, amandelen, cashewnoten zijn allen noten die je overal kunt krijgen en erg gezond zijn. De voedingsstoffen zijn uitstekend. Er bevinden zich gezonde nutriënten in noten. Een smaakvol tussendoortje is bijvoorbeeld een handjevol walnoten of amandelen.

Suiker

Suiker moet je niet meer nuttigen. Het wordt zelfs gezien als één van de grote veroorzakers van overgewicht bij veel mensen. In het algemeen eten of drinken personen tegenwoordig te veel suikers. Dat is helemaal niet nodig. Drinken met veel suiker zijn frisdranken, sapjes maar eveneens geraffineerde producten. Afvallen is al mogelijk door enkel met het eten en drinken van suiker te stoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*