Het soepdieet

Bij het volgen van het soepdieet is de zelf gemaakte soep de basis tijdens het hele dieet. Met het dieet kan er ontzettend snel veel afgevallen worden, omdat de soep nauwelijks calorieën bevat. Doordat het lichaam veel minder calorieën binnen krijgt dan dat het lichaam daadwerkelijk nodig heeft, zal het lichaam snel overgaan tot het verbranden van overtollig vet om aan de energiebehoefte te kunnen voldoen. Het dieet bevat weinig tot geen koolhydraten.

Het soepdieet: een crashdieet!

Het soepdieet valt onder de noemer crash dieet, omdat het soepdieet een crash dieet is mag het dieet nooit langer dan 7 dagen achtereenvolgens gevolgd worden. Het is toegestaan om na een week rust het soepdieet weer te volgen. Het spijsverteringssysteem kan hierdoor echter wel van slag raken. De darmfunctie kan het laten afweten en dat is een groot nadeel van dit dieet. Wanneer dit probleem zich voordoet is het verstandig een kop zemelen of muesli in te nemen.Met het dieet kan er in één week tijd tot 6 kilo worden afgevallen. Het mentale dieetplan is vele malen geschikter om te volgen.

Soepdieet, alle ingrediënten op een rijtje:

  • 1,5 à 2 liter water
  • 4 à 5 bouillonblokjes
  • 1 pakje soepmix
  • 6 stevige uien
  • 3 grote tomaten of 2 grote blikken tomaten
  • 1 witte kool
  • 3 groene paprika’s, broccoli of een halve kilo spruiten
  • 1 bosje selderij
  • 4 wortelen

Om extra smaak toe te voegen aan de soep mag er wat peper, knoflook of oregano toe worden gevoegd. Het toevoegen van zout is het enige wat niet is toegestaan.

De zelfgemaakte soep van het soepdieet mag onbeperkt geconsumeerd worden. Dit mag omdat de soep nauwelijks calorieën bevat. Het wordt aangeraden om elke dag voldoende calorievrije drank te drinken zoals water, thee, zwarte koffie, vruchtensap of magere melk. Net als bij ieder ander dieet is het raadzaam voor je begint je BMI te berekenen.

De 7 dagen tijdens het volgen van het soepdieet zien er als volgt uit:

Dag 1
Eet de zelfgemaakte soep minimaal één keer (vaker is altijd toegestaan). Naast de soep mag er ook fruit worden gegeten, behalve bananen.

Dag 2
Eet de soep wederom minimaal één keer (vaker is altijd toegestaan). Ook mogen er nu groenten naast de soep worden gegeten, voornamelijk groene bladgroenten maar vermijd erwten, bonen en maïs. Bij het avondeten mag er één grote aardappel gegeten worden.

Dag 3
Eet zoveel soep als mogelijk is, daarbij wederom het fruit en de groenten. (met uitzonderingen daar gelaten)

Dag 4
Samen met de zelfgemaakte soep mogen er op dag vier maar liefst acht bananen gegeten worden. Drink hierbij zoveel mogelijk calorievrije drank, zoals water.

Dag 5
Eet tenminste één keer de zelfgemaakte soep. Het is ook toegestaan om vandaag kip, vis of rundvlees te eten, dit allemaal met mate. Nuttig naast het vlees of vis maximaal zes grote tomaten.

Dag 6
Eet vandaag wederom tenminste één keer de soep. Verder is het toegestaan om een kleine hoeveelheid rundvlees en groenten te eten (m.u.v. Aardappelen).

Dag 7
Eet tenminste één keer de zelfgemaakte soep van het soepdieet. Daarnaast is rijst, vruchtensap en groenten toegestaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*