Hoe laat je een dieet slagen?

Je kent het wel, het is eind december en je besluit met het nieuwe jaar te beginnen met een nieuw dieet. Je wil het jaar goed beginnen en graag wat kilo’s verliezen. Liefst zo snel mogelijk. Een crash dieet is dan vaak een dieet waar je als eerst aan denkt. Denk dan wel dat de kans van slagen bij zo’n dieet gering is.

Maak afspraken met jezelf!

Vaak ben je dan in het begin erg streng voor jezelf. Je maakt duidelijke afspraken met jezelf over wat je wel en niet mag. Snacken en tussendoortjes mag je natuurlijk nooit, want daar word je dik van! Dat is niet altijd de beste methode. Uit onderzoek blijkt namelijk dat alles wat je jezelf verbiedt alleen maar aantrekkelijker wordt om te eten.

Stapje voor stapje..

Het is belangrijk om in tegenstelling tot wat ik net schreef, met kleine stappen te beginnen. Bouw het dieet langzaam op en leg je niet al te grote beperkingen op. Je zult zien dat je het dieet dan langer volhoudt en minder snel vervalt in je oude eetpatroon. Daarnaast is het ook belangrijk om je dieet niet als een straf te zien. Mensen die van nature wat meer aanleg hebben om dik te worden, worden weleens moedeloos bij het zien van andere mensen die alles kunnen eten wat ze willen en geen randje vet hebben. Zie je dieet dus niet als straf, maar als gezonde levenswijze. Maak het aantrekkelijk voor jezelf!

Vet is niet altijd slecht!

Mensen die diëten worden altijd een beetje zenuwachtig wanneer ze in aanraking komen met vet eten. Vet is immers hetgeen je graag wilt verliezen en dus niet binnen wil krijgen. Toch moet je wel bedenken dat vet een onmisbare voedingsstof is voor mensen. Ik heb het dan niet over de verzadigde vetten die je vindt in een hamburger van de Mc Donalds, maar de gezonde vetten die bijvoorbeeld in vis te vinden is. In vet zitten ook een hoop vitamines. Daarnaast is vet ook een stofje dat veel smaak bevat. Wanneer je besluit op de magere toer te gaan en voedingsmiddelen eet die weinig tot geen vet bevatten, zul je merken dat hier ook minder smaak aan zit. De kans dat je het dieet niet volhoudt en vervalt in je oude eetpatroon wordt dan ook weer groter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*