Snel afvallen zonder dieet

Snel afvallen, wie wil dat nu niet. Helaas is er vaak vaak spraken van een jojo-effect. Veel mensen hebben er last van en het lukt hen maar niet om gewicht te verliezen. Snel afvallen lijkt daarom slechts een utopie. Toch kun je – wanneer je je er 100% voor in wilt zetten – snel afvallen zonder dieet, maar hoe werkt dit precies?

Snel afvallen door te gaan steppen

Sporten werkt voor veel mensen om gewicht te verliezen. Vaak is het wel zo dat men tevens de voeding in de gaten dient te houden om te voorkomen dat men weer terug bij af is. Het is daarom niet heel makkelijk om snel gewicht te verliezen. Soms overstijgt het gevoel van mislukking en het afzien, maar zoals altijd zal de aanhouder winnen. Om eens iets totaal anders te proberen om op korte termijn een flink aantal kilo’s te verliezen zou je eens kunnen kijken of steppen interessant voor je is. Vaak is het namelijk zo dat wanneer mensen genoeg hebben van sporten in combinatie met afvallen ze het al snel saai vinden. Een keer geheel wat anders proberen helpt vaak om de drive weer terug te krijgen om toch af te gaan vallen.

Een step kopen

Met steppen bedoel ik overigens niet steppen in de sportschool, maar echt buiten in de natuur. Om dat te kunnen bewerkstelligen moeten we een step kopen die ons helpt gewicht te gaan verliezen. Er is keus genoeg als het gaat om een step waarmee je lekker actief aan de gang kunt gaan. Toch dien je rekening te houden met een altijd belangrijke punten, wanneer je zo’n apparaat aan gaat schaffen.

Welke step kies je?

Je dient altijd rekening te houden met je gewicht en lengte. Niet iedere step is namelijk afstelbaar en niet iedere step kan ieder gewicht aan. Vaak is het zo dat de meeste professionele steps een maximum gewicht aan kunnen van ongeveer 150 kilogram. Enkele grote professionele merken zijn onder andere KickBike en Yedoo die zich reeds bewezen hebben op de steppenmarkt. Snel afvallen in combinatie met een step is eigenlijk zeer eenvoudig. Door te gaan steppen zul je veel sneller calorieën verbranden dan door te gaan wandelen, joggen of te gaan fietsen. Met tien minuten steppen verbrand je ongeveer net zoveel calorieën als met een half uur actief fietsen.

Voor veel mensen een uitkomst. Niet iedereen heeft immers de tijd en de zin om minimaal een half uur te gaan fietsen, wanneer men ‘s avonds van het werk komt. Iets wat volkomen te begrijpen is. Dat je meer calorieën verbrand op de step dan op een fiets komt mede door het feit dat je bij het steppen meer spieren gebruikt dan bij het fietsen. Op de fiets zijn het vaak de benen die het moeten doen en bij het steppen gebruik je tevens je bovenlichaam tijdens het sturen en corrigeren, zeker wanneer je op flinke snelheid door de bossen aan het crossen bent. Snel afvallen is dus zeker heel goed mogelijk, mits je jezelf er 100% voor in wilt zetten. Twee a drie keer per week minimaal tien minuten steppen moet voldoende zijn om snel afvallen mogelijk te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*