Snel afvallen

Snel afvallen.. Pfff… een hele opgave! Langzaam kruipen de kilootjes eraan en dan ineens moet het gebeuren. We willen snel afvallen! Vaak storten we ons dan in eenzijdige crashdiëten waar we niet alleen chagrijnig en moe van worden maar die ook nog eens ongezond zijn. Is er een manier om én snel af te vallen én tevens gezond te blijven? Ja, die is er en heel simpel in vier woorden te omschrijven: Gezond eten en bewegen!

Snel afvallen

Wanneer je namelijk gezond eet stop je wanneer je verzadigd bent omdat je lichaam voldoende voedingsstoffen heeft binnengekregen. Ongezonde voeding vult wel maar voedt niet. Je lichaam blijft dus gillen om voedingsstoffen wat jij weer vertaalt naar ‘lekkere trek’.

Effectief afvallen

Wanneer je af wilt vallen betekent dat dat je lichaam opgeslagen vetten moet gaan verbranden. Suikers en geraffineerde bloem producten slaan een stukje stofwisseling over en komen direct via je lever en bloedbaan in je vetvoorraad. Om effectief af te vallen begin je met volkoren producten te eten en geen suikers meer te nuttigen. Dat betekent geen wit brood, koekjes en dergelijke meer maar ook geen kant en klare maaltijden en pasta meer. Frisdranken en de suiker in de koffie of thee liggen voor de hand maar daar horen ook gezoete vruchtensappen en alcoholische dranken bij.

Gezond en snel afvallen

Het is even wennen en in het begin kan het voelen alsof je afkickverschijnselen hebt, wat voor een deel ook zo is, daarna echter zal je zien dat de kilo’s eraf vliegen. Je eet namelijk niet meer dan je nodig hebt en door het hoge gehalte aan onverteerbare vezels in de gezonde voeding heb je geen honger. Vet eten mag, moet zelfs om het volle profijt uit je rauwe groenten en peulvruchten te halen. Kies voor gezonde vetten zoals roomboter, olijfolie of kokosolie. Het belangrijkste met gezond afvallen is dat je voldoende vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten binnenkrijgt, iets wat er in ons moderne eetpatroon nogal eens aan ontbreekt.

Jij bent baas over je lichaam

Aankomen is gemakkelijker dan snel afvallen en als je het niet op een gezonde manier doet zal je te maken krijgen met het bekende jojo effect. Een effect dat bijzonder schadelijk is voor je alvleesklier. Die weet op den duur helemaal niet meer hoeveel insuline hij wanneer aan moet maken, met alle vervelende gevolgen van dien.

Gezond eten en gezond leven

Bij gezond eten hoort ook gezond leven, het is niet mogelijk om met alleen je eetpatroon te veranderen en verder niets te doen snel af te vallen. Je vet en voedsel moet ook wel verbrand worden. Minimaal net zo belangrijk is dus dat je elke dag zeker een half uur tot een uur aan lichaamsbeweging doet. Dat kan een stuk wandelen of fietsen zijn maar ook een kleine sessie met een kettlebel of de hometrainer. Je zal zien dat je niet alleen afvalt maar door spieropbouw ook strakker in je vel komt te zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*