Verwen jezelf met gezonde snacks

Gezonde snacks eten. Dat is een ideale methode om een dieet vol te houden. Door jezelf af en toe te belonen met gezonde snacks, hou je diëten langer vol! Verwen jezelf af en toe eens met een gezond tussendoortje! Juist de mensen die een streng dieet volgen, een crash dieet bijvoorbeeld, hebben vaak last van tussentijdse hongeraanvallen. Het dieet schrijft nog geen maaltijd voor op dat tijdstip, maar je hebt het gevoel toch echt iets te ‘moeten’ eten. Gezonde snacks kunnen dan een goede oplossing zijn.

Gezonde tussendoortjes

Wat zijn dan gezonde snacks? Dat is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld! Het gezonde tussendoortje bij uitstek is natuurlijk fruit! Fruit kun je eigenlijk altijd eten en in elke hoeveelheid. Fruit bevat suikers. Denk dan niet aan de suiker die je in de koffie doet, of die veel verwerkt zit in koekjes etc. maar fruit bevat gezonde suikers. Fruitsuikers zijn koolhydraten en deze zorgen ervoor dat je minder behoefte krijgt aan andere ongezonde suikers.

Andere gezonde snacks

Andere gezonde snacks zijn bijvoorbeeld mueslirepen. Zorg er wel voor dat je goede mueslirepen in de supermarkt uitkiest. Veel repen bevatten veel ongezonde suikers of extra toegevoegde geur- en smaakstoffen. Neem bijvoorbeeld mueslirepen met hele granen.
Verder kun je natuurlijk altijd groenten als tussendoortje nemen. Denk bijvoorbeeld aan een stuk komkommer, een rauwe wortel of kleine sherrytomaatjes.

Ook kun je noten als tussendoortje nemen. Hierover bestaan wel veel meningsverschillen. Noten bevatten eiwitten en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze zijn gezond ondanks dat ze wel wat calorieën bevatten. Je kunt bijvoorbeeld amandelen, pecannoten of walnoten prima als gezonde snack tussendoor nemen.

Gezond snacken? Een gouden tip!

Tot slot een gouden tip! Wanneer je gezonde tussendoortjes wilt nemen, kan ik je het boek van Mitchel van Duuren aanraden. Dit paleo toetjes en snacks recepten ebook bevat een hoop recepten van heerlijke gezonde tussendoortjes. Probeer het gewoon eens een keer uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*