Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Heel Nederland zoekt dagelijks de beste maaltijd om te eten en of dit nou thuis is of niet, het blijft een veelgestelde vraag.

Wat eten we vandaag

De menukaart van vandaag

Wat vandaag op de menukaart staat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Je moet denken aan een gezonde maaltijd en er tegelijk voor zorgen dat deze niet te veel geld gaat kosten en ook nog lekker is. Waar begin je met zoeken als je de vraag “wat eten we vandaag?” stelt?

Wat eten we vandaag als ontbijt?

We beginnen bij het ontbijt. Eieren zijn altijd goed! Voor wat extra smaak kan je er voor kiezen om himalaya zout en peper over het gekookte of gebakken eitje te gooien, dit is namelijk heel gezond! Verder is een stuk fruit altijd goed, denk aan een banaan of een aardbei! Pas op met welke kaas je kiest voor op je (volkoren) brood, kies het liefst een zo mager mogelijke kaas. Een tip; avocado is super gezond, en super lekker voor een combinatie met ei, kaas en tomaat. En hoppa; daar heb je je gezonde ontbijtje!

En dan de lunch!

Door naar de lunch: Een goed gevulde sandwich is belangrijk als je goed de dag door wil komen! Zit je van 9 tot 5 op werk? Ga voor een gezonde komkommer sandwich en maak het wat aantrekkelijker door er wederom peper en zout bij te gooien. Onthoud wel dat je ongeveer 3-4 broodjes moet eten wil je het volhouden tot het diner, dus zorg dat je ‘s ochtends (of de avond ervoor) genoeg tijd hebt om je lunch voor te bereiden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je lunch voor te bereiden tijdens je ontbijt! Dit scheelt nogal als je de avond ervoor geen zin hebt om dit te doen! Je hebt in de lunch heel veel variatie om te kiezen: Je kan namelijk alsnog kiezen voor een eitje, maar een gezonde salade spread op een broodje is ook niet verkeerd!

Op naar het avondeten..

Op naar het avondeten: Hier geldt wederom, eet totdat je vol zit, anders ga je na het avond eten weer snacken. Dat is nou juist nét niet de bedoeling! Je hebt bij het avond eten super veel keuze wat betreft ingrediënten.  Maar wat altijd gezond is is vis! In vis zitten namelijk veel super gezonde vetten en bouwstoffen waardoor je net even de volgende dag goed door kan komen. Kies ook bijvoorbeeld voor een lekker biefstukje in combinatie met een gezonde sla met een lekkere dressing.

Gezond afvallen

Gezond afvallen is niet altijd even makkelijk, vooral niet als je niet zo veel te besteden hebt. Je hebt vaak een druk leven, en niet de motivatie om voor fitness veel tijd vrij te maken. Lees op Studentwilafvallen.nl hoe je dit tóch voor elkaar krijgt. Dagelijks worden de lekkerste recepten geplaatst die jou keer op keer weer kunnen inspireren. Bekijk ook zeker de verschillende sportschool reviews om te kijken welke het beste bij jou past! Je kan ook de Facebook pagina liken en dagelijks op de hoogte gehouden worden van de leukste, gezondste en beste recepten, ook voor een laag budget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*